Glamping Trends om in de Gaten te Houden in 2023

Glamping Trends om in de Gaten te Houden in 2023

Glamping trends

De wereld van glamping blijft evolueren en innoveren, en 2023 is geen uitzondering. Met de groeiende belangstelling voor buitenvakanties die comfort en avontuur combineren, zijn er enkele opwindende trends die dit jaar de glampingwereld zullen beïnvloeden. Of je nu een doorgewinterde glampeerder bent of nieuwsgierig bent naar wat glamping te bieden heeft, hier zijn enkele glamping trends om in de gaten te houden in 2023.

Duurzame Glamping Ervaringen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordende factor in de reisindustrie en glamping is geen uitzondering. Glampinglocaties streven ernaar om milieubewuste praktijken te implementeren, zoals het gebruik van zonne-energie, recyclingprogramma’s en het minimaliseren van afval. Verwacht in 2023 meer focus op ecologische verantwoordelijkheid, waardoor je kunt genieten van een luxe ervaring terwijl je ook de natuur beschermt.

Digitale Ontgifting en Natuurverkenning

Met de opkomst van technologie zijn mensen steeds meer op zoek naar manieren om te ontsnappen aan constante connectiviteit. Glamping biedt de perfecte kans om te ontsnappen aan schermen en te genieten van de natuur. In 2023 zullen meer glampingbestemmingen activiteiten aanbieden die gericht zijn op digitale ontgifting, zoals stiltewandelingen, yoga in de buitenlucht en sterrenkijken.
De glampingmarkt blijft evolueren met steeds uniekere accommodaties. Naast de bekende luxe tenten en boomhutten, zullen nieuwe en onconventionele opties zoals drijvende hutten op meren, omgebouwde vintage campers en zelfs accommodaties in gerecyclede materialen aan populariteit winnen in 2023.

Avontuurlijke & Thema Glamping

Voor avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar adrenaline en spanning, zal 2023 een opkomst zien van avontuurlijke glampingopties. Denk aan glampinglocaties dicht bij outdoor activiteiten zoals bergbeklimmen, kajakken, ziplining en meer. Deze trend zal reizigers aantrekken die de spanning van avontuur willen ervaren zonder het comfort van luxe accommodaties op te geven.
Thema-glampings zullen ook een trend zijn in 2023. Deze omvatten thema-accommodaties en ervaringen, zoals middeleeuwse kasteelglamping, vintage jaren ’70 glamping of zelfs futuristische ruimteglamping. Deze trend is perfect voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en memorabele ervaring die aansluit bij hun interesses.

Culinaire Avonturen

Eten en reizen gaan hand in hand, en in 2023 zullen glampinglocaties culinaire avonturen centraal stellen. Verwacht privé-kooklessen met lokale chefs, gastronomische diners onder de sterrenhemel en mogelijkheden om deel te nemen aan het oogsten van verse ingrediënten op het terrein.

Wellness en Ontspanning

Zelfzorg en wellness worden steeds belangrijker voor reizigers. Glampinglocaties zullen in 2023 meer wellness- en ontspanningsfaciliteiten aanbieden, zoals privé-spa’s, yoga retraites en mindfulness-sessies in de buitenlucht. Dit stelt gasten in staat om te ontspannen en te herstellen te midden van de natuurlijke pracht.
De grens tussen glamping en andere vormen van reizen vervaagt in 2023. Verwacht hybride ervaringen zoals “glamp-wijnreizen” waarbij luxe accommodaties worden gecombineerd met wijnproeverijen in de wijngaarden. Deze hybride aanpak voegt een nieuwe dimensie toe aan de glampingervaring.
Het jaar 2023 belooft een spannend jaar te worden voor glampingliefhebbers, met trends die inspelen op duurzaamheid, avontuur, wellness en individualiteit. Of je nu de voorkeur geeft aan milieubewuste reizen, digitale detox, avontuurlijke uitdagingen of unieke thema-ervaringen, er is voor elk wat wils in de wereld van glamping. Dus bereid je voor om jezelf onder te dompelen in deze boeiende trends en om je reislust te bevredigen terwijl je geniet van het comfort en de luxe van de natuurlijke wereld om je heen.
Picture of Sophie de Wit
Sophie de Wit

Maak kennis met Sophie de Wit, de getalenteerde auteur achter de informatieve en inspirerende blogberichten op Glampingwereld.nl. Ontdek samen met haar de pracht van Spanje.

Recent toegevoegd

Glamping trends